Despre noi

 

 

 

  • Dumnezeu a pus pe inima Dr. Ioan Ceuţă să formeze o şcoală a predicatorilor care să aibă un mesaj contemporan şi relevant. Chemarea la predică este o chemare la pregătire. Oamenii pregătesc predici, Dumnezeu pregăteşte oameni. Cel care predică are responsabilitatea de a se pregăti. Predica este comunicarea orală a adevărului biblic de către Duhul Sfânt prin personalitatea umană unei audienţe de la care se aşteaptă un răspuns pozitiv.


    Predicatorul trebuie să petreacă timp nu numai pentru a pregăti mesajul ci şi pentru a se pregăti el însuşi. Predicatorul contemporan trebuie să fie atent la caracter şi integritate, dezvoltare intelectuală, dezvoltare fizică şi studiu.

 

 

 

 

 

  •  

  • S-a născut la data de 3 noiembrie 1956 în Livadia Jud. Hunedoara. După absolvirea Seminarului Teologic din Bucureşti a urmat cursurile Institutului Teologic al Bisericii lui Dumnezeu din Cleveland, Tennessee, S. U.A., obţinând diploma de Master of Divinity.

     


  • În 16 octombrie 1984, a fost ordinat ca Pastor pentru judeţele Galaţi şi Brăila unde a slujit până în anul 1990. Studiile postuniversitare le-a urmat în S.U.A. la Universitatea Internaţională Columbia, din Carolina de Sud unde a obţinut titlul de „Doctor of Ministry" (1990) şi la Universitatea Bucureşti obţinând titlul de Doctor în Teologie. Este fondator al: Centrului Creştin Bucureşti, Universităţii Biblice din România, Adunărilor lui Dumnezeu din România. Este coordonatorul principal al revistelor: „ Lumina Evagheliei" şi „Repere de teologie".


    A publicat mai multe cărţi, printre care: „Schiţe de predici", „Manualul Adunărilor lui Dumnezeu", „The History of the Pentecostal Apostolic Church of God of România", „Dumnezeirea Domnului Isus Hristos ", „Teologie Pastorală Aplicată". Desfăşoară activitate didactică, pastorală şi cultică în calitate de rector al „Universităţii Biblice din România, Superintendent general al Adunărilor lui Dumnezeu din România şi Pastor la Biserica „Harul" din Bucureşti str. Răsăritului nr. 61 A, sectorul 6.